Quantcast
Channel: tankpas | MobilityEnergy.com
Viewing all 67 articles
Browse latest View live

Tankkaart Xximo niet meer te gebruiken bij 700 tankstations

$
0
0

Tankkaart Xximo  is vanaf 1 juli niet meer te gebruiken voor andere aankopen dan brandstof bij tankstations. Maar omdat Xximo deze andere transacties bij tankstations niet altijd kan specificeren op de factuur, is de kaart niet meer te gebruiken bij zo’n 700 tankstations die onder meer ook broodjes verkopen. Tankstations die brandstoffen op de factuur kunnen scheiden van andere aankopen, blijven wel in het netwerk. Maar dan alleen voor de brandstofverkoop.

Reden is volgens directeur Patrick Bunnik dat er anders onduidelijkheid kan ontstaan over de btw op brandstof die ze terug kunnen vorderen. “We hebben hier nog geen klachten over ontvangen, maar willen in ieder geval helder zijn”, zegt Bunnik tegen Fleetmotive.

Horeca-aankopen

Klanten kunnen instellen of een Xximo-kaart alleen gebruikt mag worden voor tanken, of dat er ook mee mag worden betaald voor ov, parkeren, taxi en/of horeca. Kaarthouders die ook horeca-aankopen mogen doen, kunnen op dit moment nog een broodje kopen bij het tankstation. Vanaf volgende maand kunnen zij daarvoor alleen nog terecht bij horecagelegenheden.

Het gevolg van deze maatregel is dat Xximo-kaarthouders per 1 juli niet meer kunnen tanken bij zo’n 700 tankstations omdat deze stations geen onderscheid kunnen maken tussen tanktransacties en andere verkopen, zoals broodjes, en alleen een totaalfactuur leveren.

Netwerk

“Tankstations die de brandstof kunnen scheiden van andere aankopen blijven in ons netwerk”, vertelt Bunnik. “Dat zijn er vanaf 1 juli zo’n 2.800. De stations die dat niet kunnen, worden per die datum geblokkeerd.”

 De Xximo-app wordt aangepast zodat de geblokkeerde tankstations niet meer weergegeven worden.


Tankstations BP en Texaco accepteren elkaars tankkaart

$
0
0

De tankkaart van Texaco zal vanaf maandag 1 juli worden geaccepteerd op alle BP stations in Nederland (m.u.v. de onbemande stations voor particulieren). Het gaat om de GO ‘The easy way’ tankkaart. Omgekeerd zal de BP PLUS / ROUTEX kaart worden geaccepteerd op alle Texaco stations. Deze wederzijdse kaart acceptatie heeft tevens betrekking op België en Luxemburg.  

“Dit is goed nieuws voor de klanten van de twee bedrijven, aangezien hiermee een aantal ‘witte vlekken’ binnen de Benelux worden ingevuld”, laat een woordvoerder van de netwerken weten. “Beide netwerken vullen elkaar uitstekend aan.”

Texaco België

De BP PLUS / ROUTEX kaart wordt al geaccepteerd op alle Texaco stations langs de snelwegen in België en dat zal dit najaar worden uitgebreid tot alle andere Texaco stations in België. BP heeft zelf geen stations in België.

De BP PLUS / ROUTEX kaart wordt ook geaccepteerd op twee grote Texaco snelweg stations in Luxemburg: Capellen en Pontpierre. De GO ‘The easy way’ tankkaart van Texaco zal omgekeerd ook worden geaccepteerd op de BP snelweg locatie Capellen.

Netwerk

Het netwerk waar klanten vanaf 1 juli a.s. met zowel de BP PLUS / ROUTEX kaart als de GO ‘The easy way’ tankkaart terecht kunnen, omvat bijna 800 stations in Nederland en 273 Texaco stations in België. In Luxemburg gaat het om in totaal drie snelwegstations.

“De mogelijkheid om de BP PLUS / ROUTEX kaart of de Texaco GO ‘The easy way’ tankkaart te gebruiken in de Benelux, wordt hiermee sterk vergroot. Dit is goed nieuws voor de kaartklanten van beide bedrijven en het stelt zowel BP als Texaco beter in staat te concurreren op de (inter)nationale markt voor tankkaarten”, aldus de oliemaatschappijen.

Kamp: geen publicatieplicht brandstofprijzen tankstations

$
0
0

Er komt geen publicatie-verplichting van brandstofprijzen voor tankstation-ondernemers. Zo’n publicatieplicht zal nauwelijks invloed hebben op de werking van de benzinemarkt en de prijzen voor consumenten. Wel kost een dergelijke plicht miljoenen voor pomphouders en de overheid. De baten van extra transparantie als gevolg van een publicatieplicht wegen volgens minister Kamp van Economische Zaken dan ook niet op tegen de kosten.

De Tweede Kamer had begin dit jaar een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht te onderzoeken op welke wijze tegen zo laag mogelijke administratieve lasten, pomphouders kunnen worden verplicht om informatie over hun benzineprijzen gratis beschikbaar te stellen, en een dergelijke publicatieplicht voor 1 januari 2014 in te voeren. Kamp heeft hiernaar onderzoek laten doen.

Prijstransparantie

Volgens de onderzoekers is zonder publicatieplicht al sprake van een relatief hoge mate van prijstransparantie. Doordat bestaande prijsvergelijkingsdiensten in toenemende mate gebruik maken van transactiedata van tankpassen, zijn de prijsdata zeer actueel en betrouwbaar. Deze diensten beschikken op dit moment voor 70 tot 80% van de tankstations over prijsinformatie van maximaal 24 uur oud.

“Doordat deze prijsvergelijkingsdiensten naar verwachting binnenkort elke 30 minuten zullen worden voorzien met nieuwe transactiegegevens zal de actualiteit van prijsvergelijkingsdiensten volgens de onderzoekers de komende tijd verder verbeteren. De consument heeft volgens de onderzoekers op dit moment dus goede mogelijkheden om de prijzen van reguliere brandstoffen te vergelijken”, meldt de minister aan de Tweede Kamer.

Publicatieplicht

Alle varianten van een publicatieplicht leiden structureel tot extra administratieve lasten en nalevingskosten voor pomphouders, heeft de minister gemerkt. Dat kost miljoenen voor zowel de tankstationbranche als de overheid.

De voornaamste lasten in variant 1 ontstaan doordat pomphouders bij iedere prijsaanpassing moeten inloggen op een website en hun prijzen moeten doorgeven. Bij variant 2 moeten pomphouders hun bestaande kassa- en/of backofficesystemen aanpassen of zo een systeem aanschaffen om automatische doorgifte van prijzen mogelijk te maken.

Kassasystemen

In de hybride variant hoeven pomphouders geen gebruik te maken van kassa- en/of backofficesystemen wanneer handmatige invoer voor deze tankstations goedkoper is. De kosten voor pomphouders in die variant bestaan uit het aanpassen van bestaande systemen en/of uit het handmatig invoeren van gegevens.

Voor de overheid bestaan de kosten in alle drie de varianten uit eenmalige investeringen in een ICT-systeem waarin de data worden aangeleverd en ontsloten. Daarnaast zijn er jaarlijkse kosten voor het technische en organisatorische beheer van het systeem en voor het toezicht en handhaving van adequate doorgifte van prijzen.

Brandstofprijzen

Volgens de onderzoekers zullen de effecten van een verplichte publicatie op de werking van de benzinemarkt naar verwachting echter minimaal zijn omdat brandstofprijzen al een hoge mate van transparantie kennen. Daarnaast is de prijsbewuste consument al goed geïnformeerd en weet hij via beschikbare diensten, mond-tot-mondreclame en uit eigen ervaring veelal goed bij welke aanbieders hij goedkoper uit is.

Ook ervaringen in het buitenland wijzen volgens de onderzoekers op geen of minimale effecten van een transparantieverplichting op de brandstofprijzen. Tot slot benadrukken de onderzoekers dat een publicatieplicht een bedreiging zal vormen voor het bedrijfsmodel van bedrijven die transactiedata verzamelen en doorverkopen aan andere partijen.

Prijsvergelijking

“Uit het onderzoek blijkt dat de brandstofprijzen al heel transparant zijn en dat de prijsbewuste consument de goedkope pomp goed weet te vinden. Hoewel uit het onderzoek blijkt dat prijstransparantie op de benzinemarkt hoog is, kunnen consumenten mogelijk baat hebben bij extra informatie over prijsvergelijkingsdiensten”, zegt de minister.

“Ik zie ook mogelijkheden om de bekendheid van prijsvergelijkingsdiensten te bevorderen. Daarbij denk ik aan het plaatsen van informatie voor consumenten over vergelijkingsdiensten voor brandstofprijzen op de website van ConsuWijzer, het publieksloket van de Autoriteit Consument en Markt waar ook over andere markten informatie wordt gegeven om transparantie te bevorderen.”

Brandstofprijzen

“Uiteraard zijn wij blij met deze conclusie, nu moeten Kamerleden nog overtuigd worden”, zegt Erik de Vries van branchevereniging NOVE. “Wij hebben als NOVE plannen om binnenkort ons steentje bij te dragen aan de verdere verbetering van transparantie van brandstofprijzen.”

Bart Pals

AVIA introduceert spaarkaart in samenwerking met FC Twente

$
0
0

AVIA introduceert een nieuwe spaarkaart in samenwerking met FC Twente en XXImo. Door te tanken bij één van de 270 AVIA tankstations krijgen klanten niet alleen dubbele spaarpunten, maar ondersteunen daarmee ook de voetbalclub FC Twente.

Kaarthouders van de FC Twente-XXImo card kunnen gratis op AVIA.nl de FC Twente spaarkaart aanvragen. Voor elke liter die getankt wordt bij AVIA met de FC Twente XXImo card ontvangt FC Twente een financiële bijdrage van AVIA. Daarnaast ontvangen klanten dubbele spaarpunten van AVIA wanneer betaald wordt met de kaart.

Spaarsysteem

Het spaarsysteem van AVIA heet Keuzesparen. Hierbij bepaalt de klant zelf hoe en waarvoor hij spaart. Elke 100 punten kan ingewisseld worden voor €2 contant of voor een cadeaubon van €3 van o.a. Bart Smit, Douglas, Expert, Marskramer, Intersport, GAMMA, Novy en Tuincentrum Overvecht. Met de komst van de FC Twente spaarpas kunnen klanten nu ook FC Twente steunen en dubbel zo snel sparen.

XXImo verenigt een groot aantal mobiliteitsdiensten zoals: tanken, parkeren, openbaar vervoer, betalen, vliegen, hotels, plannen en reserveren. De kaart maakt het mogelijk om al het zakelijk verkeer te plannen, administreren en betalen.  De AVIA FC Twente spaarkaart kan door FC Twente-XXImo kaardhouders gratis aangevraagd worden via www.AVIA.nl.

Shell positief over proef met tankpas als OV-betaalkaart

$
0
0

Oliemaatschappij Shell is tevreden met de resultaten van een proef met de Shell Mobility Card. Met de kaart kunnen klanten niet alleen tanken, maar ook gebruik maken van OV-vervoerders en taxi’s. De test vond eerder dit jaar plaats en momenteel werkt het bedrijf aan de implementatie bij een aantal fleetowners. Shell wil met de innovatie inspelen op de wens van klanten om zich op verschillende manieren te kunnen vervoeren, en niet elke keer de auto te moeten pakken. Het bedrijf sluit niet uit dat een internationale uitrol volgt.

Met de kaart kunnen klanten gebruik maken van alle vormen van openbaar vervoer, waaronder trein, tram, bus, OV-fietsen, NS-scooters en veerboten. De tankpas werkt hetzelfde als een OV-chipkaart. Gebruikers kunnen dus bij reizen met bijvoorbeeld trein of bus inchecken en uitchecken met de kaart. Ook is hij te gebruiken bij parkeersystemen in 80 Nederlandse steden en kun je ermee afrekenen bij taxi’s. Betalen in België is nog niet mogelijk, al geeft Shell aan dat het overweegt in de toekomst de pas in het buitenland aan te bieden.

Brandstofverkopen

Het Brits-Nederlandse concern lanceerde de Mobility Card, omdat zij signalen kregen dat klanten van meerdere vervoersopties gebruik willen maken. En niet per definitie willen kiezen voor de auto. “Deze oplossing past goed bij die behoefte”, legt woordvoerder Wim van de Wiel uit. Vrees dat de nieuwe kaart zorgt voor een afname van brandstofverkopen heeft Shell niet. “Dit is gewoon een wens van onze klanten en daar spelen we op in.”

Naast voordelen op het gebied van vervoer, wil Shell met de nieuwe pas ook de administratie voor bedrijven vergemakkelijken. “De verschillende transacties worden in hetzelfde systeem verwerkt”, vertelt Van de Wiel. “Een ondernemer heeft hierdoor geen aparte declaraties of veel verschillende facturen meer, maar één contract, één leverancier en één factuurstroom. De BTW-teruggaaf wordt hierdoor ook eenvoudiger.”

CO2-uitstoot

Online kunnen gebruikers per reisoptie de kosten bekijken en bepalen of er mogelijkheden zijn om sneller of goedkoper te reizen. Ook zien klanten wat de schoonste keuze is. Per reismogelijkheid wordt de CO2-uitstoot weergegeven. “Via een app kan bekeken worden wat de schoonste, goedkoopste en snelste route is. Bovendien wordt reistijd werktijd, omdat je kunt telefoneren en e-mailen in het OV”, aldus Van de Wiel.

Over het verdienmodel van de Mobility Card doet het bedrijf weinig uitspraken. Al geeft Shell wel aan dat de OV-vervoerders geen bedrag betalen om te worden opgenomen in de mobiliteitsmogelijkheden van de kaart. Wel geeft het bedrijf aan dat klanten korting krijgen bij het tanken en bij gebruik van openbaar vervoer, al deelt het bedrijf niet mee om hoeveel korting het gaat. Op dit moment richt Shell zich op fleetowners. Particulieren kunnen geen gebruik maken van de Mobility Card.

Tom van Gurp

Tankstation geeft gratis zonnepaneel bij ‘groene tankpas’

$
0
0

Tankstation-ondernemer Clemens van Hulten wil al zijn fossiele brandstoffen verduurzamen. Hij doet dit door elke klant die bij hem een ’groene’ tankpas aanvraagt een zonnepaneel cadeau te doen. Met dit initiatief maakt Van Hulten, volgens hemzelf, zijn Esso-tankstation klimaatneutraal. ”Als veertig klanten de pas aanvragen en zonnepanelen op hun dak plaatsen, compenseer ik alle schadelijke uitstoot van de liters die ik verkoop”, aldus Van Hulten.

De rekensom die de pomphouder en voorzitter van Bovag Tankstations gebruikt, is als volgt. Het tankstation in Helvoirt verkoopt jaarlijks ongeveer twee miljoen liter benzine, diesel en lpg. De CO2-uitstoot van een dergelijk aantal liters is volgens Van Hulten (links op de foto) net zo hoog als de hoeveelheid uitstoot die met veertig zonnepanelen jaarlijks wordt bespaard. ”En als ik meer liters verkoop, moet ik ook meer zonnepanelen betalen om mijn station klimaatneutraal te mogen noemen.”

Tankpas

Autorijders die mee willen doen aan de actie kunnen bij het Brabantse tankstation een zogeheten EcoLocalFuel-kaart aanvragen. Klanten die over zo’n kaart beschikken en besluiten om op hun dak veertien zonnepanelen te plaatsen, krijgen er eentje vergoed van Van Hulten. Voor het aantal van veertien is gekozen, omdat dit een gebruikelijk aantal is voor particulieren die op hun dak zonnepanelen willen plaatsen. Een paneel kost ongeveer 375 euro.

”Ik vind het belangrijk om mijn bedrijf te verduurzamen”, legt Van Hulten uit. ”Je kunt dan kijken naar de pakweg honderdduizend automobilisten die al duurzaam rijden. Of je kunt besluiten om je te richten op de ongeveer zes miljoen auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Ik heb besloten dat laatste te doen.”

Groen

Dat alle automobilisten die duurzaam willen rijden de overstap naar een ’groenere’ auto al hebben gemaakt, denkt Van Hulten niet. ”Zeker de jongere generatie is heel bewust bezig met het milieu. En kijk eens naar het aantal mensen dat groene stroom gebruikt.” Dat aantal is een stuk hoger dan de hoeveelheid automobilisten die nu al groen rijdt, denkt de ondernemer.

Om het initiatief aantrekkelijker te maken, krijgen klanten extra korting als ze tanken met de EcoLocalFuel-kaart. Naast een vaste korting op de adviesprijs, is de prijs voor de groene benzine- en dieselrijder nóg eens vijf cent per liter lager. Voor wie meer dan duizend liter tankt loopt de korting nog verder op, tot maximaal twaalf cent. Voor de groene lpg-klant geldt een vaste extra aftrek van negen cent.

Korting

De actie is opgezet in samenwerking met de coöperatie Duurzaam Energie Haaren (DEH). Die organisatie maakt zich hard voor verduurzaming van de gemeente Haaren, waar Helvoirt toe behoort. Automobilisten uit de gemeente krijgen daarom voorrang bij de zonnepaneelkorting. ”Als blijkt dat er geen veertig klanten zijn uit deze gemeente, komen automobilisten uit andere gemeenten in aanmerking”, aldus Huub Glas van DEH (rechts op de foto).

Van Hulten geeft aan dat hij graag hulp wil bieden aan andere tankstations die interesse hebben in het overnemen van het concept. Naast deze actie overweegt Van Hulten om op termijn ook een laadpaal voor elektrische voertuigen op zijn terrein te zetten.

Tom van Gurp

Texaco en BP vergroten netwerk voor tankkaarthouders

$
0
0

Klanten van Texaco kunnen met hun nieuwe Texaco GO ‘The easy way’-tankkaart ook bij BP-stations tanken. Bestuurders kunnen hiervoor terecht bij alle Texaco- en BP-stations in Nederland, Frankrijk, België en Luxemburg. Omgekeerd kunnen ook BP-tankkaarthouders hun brandstof en shopproducten kopen bij alle Texaco-stations.

De betrokken bedrijven hebben deze stap gezet om het netwerk te vergroten voor hun klanten. Door de wederzijdse acceptatie kunnen bijvoorbeeld Nederlandse Texaco-kaarthouders ook terecht bij BP-vestigingen in Frankrijk.

Netwerk

Ook voor leasemaatschappijen is dit waardevol, aangezien het beschikbare netwerk aanzienlijk wordt vergroot. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Texaco en BP hebben gezamenlijk een netwerk van 1.100 stations in de vier deelnemende landen.

De wederzijdse acceptatie is geen pilot. De bedrijven hebben definitief gekozen voor een samenwerking op het gebied van tankkaarten. Het nieuwe beleid geldt zowel voor bemande als voor onbemande stations.

AVIA start website met pagina voor elke ondernemer

$
0
0

AVIA Nederland heeft onlangs haar website vernieuwd. De vormgeving is moderner, de navigatie is verbeterd en er zijn diverse nieuwe mogelijkheden toegevoegd, die volgens de tankstation-formule goed passen bij het merk. Met de site wil het bedrijf de klanten, collega’s en pomphouders gemakkelijker en gestructureerder van informatie voorzien.

”Bij AVIA krijgt de ondernemer ruimte en daar is bij de bouw van de nieuwe website ook rekening mee gehouden”, zegt directeur Geert Kuipers.  We bieden service aan de tankstation-ondernemers door hen een eigen pagina te bieden, waar ze onder meer zelf lokaal nieuws en promoties kunnen plaatsen.”

Mobiel

Eén van de andere nieuwe mogelijkheden is Mijn AVIA, een persoonlijke webomgeving. Daar kunnen klanten gegevens vinden van onder andere hun spaar- of tankpas. Via de persoonlijke pagina houdt het bedrijf iedereen op de hoogte van alle acties en nieuwtjes of van ontwikkelingen bij favoriete tankstations.

De nieuwe site is volledig ’responsive’ en daardoor geoptimaliseerd voor het gebruik op mobiel. Het zoeken naar een station is uitgebreid, waardoor sneller een locatie kan worden gevonden. Acties en nieuwtjes worden prominenter onder de aandacht gebracht, ook op lokaal niveau, en de integratie met sociale media is verbeterd. Om haar klanten steeds optimaal van dienst te kunnen zijn, blijft AVIA werken aan verbetering van de site.

Tankstations

AVIA bestaat uit meer dan tachtig zelfstandige oliebedrijven in veertien West-Europese landen. Het heeft een netwerk van ongeveer drieduizend tankstations in Europa. Het is van oorsprong een Zwitserse organisatie met het hoofdkantoor in Zürich. In Nederland telt de organisatie 295 tankstations waarvan circa de helft bemand is en beschikt over een shop.


Shell verbetert opsporing van fraude met euroShell Card

$
0
0

Shell kan fraude waarvoor de euroShell Card is gebruikt, makkelijker opsporen. De oliemaatschappij heeft onlangs ’real time detection’-technologie ingevoerd. Hiermee kunnen, volgens het bedrijf, frauduleuze activiteiten binnen een paar seconden worden vastgesteld. De technologische innovatie kan op basis van specifieke betaalparameters jaarlijks tot 260 miljoen euroShell Card-transacties filteren.

Dit gebeurt volgens hetzelfde systeem dat banken gebruiken om fraude met creditcards op te sporen. De ’real time’-informatie wordt door het systeem gebruikt om verdachte handelingen vrijwel direct te signaleren. Het speciale fraudeteam van Shell onderzoekt de kwestie direct en bij bevestiging van een veiligheidsrisico, wordt de klant onmiddellijk gewaarschuwd.

Tankpas

“Een tankpas is de veiligste, efficiëntste en simpelste manier voor de automobilist om onderweg te tanken. Maar dat wil niet zeggen dat tankpassen niet fraudegevoelig zijn”, zegt Robert Springer, directeur euroShell BV.

“Fraudeurs gaan namelijk steeds professioneler te werk. Het is onze verantwoordelijkheid als verstrekker van tankpassen om het effect van criminele pogingen tot een minimum te beperken.” De oliemaatschappij geeft aan fraudeurs steeds een stap voor te willen blijven en vastbesloten te zijn haar klanten te blijven beschermen.

Lees ook: Shell positief over proef met tankpas als OV-betaalkaart

AVIA lanceert Truck-kaart voor transportbedrijven

$
0
0

Tankstation-formule AVIA start met de AVIA Truck-kaart voor transportbedrijven. Met de kaart kunnen klanten gebruikmaken van een uitgebreid netwerk van tanklocaties, niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en vanaf september in België en Luxemburg. De truckstations zijn veelal onbemand en zijn speciaal ontwikkeld voor transportbedrijven die 24 uur per dag en zeven dagen per week de mogelijkheid willen hebben om te tanken.

De AVIA-vestigingen zijn voorzien van highspeed-pompen (130 liter per minuut) en bevinden zich in de nabijheid van logistieke distributiecentra en snelwegen. Alle facturen zijn volgens Europese BTW-richtlijnen opgesteld, zodat ze een helder inzicht verschaffen en het terugvorderen van belasting eenvoudiger maken. Klanten hebben bij de tankkaart de keuze tussen nationaal of internationaal gebruik. Die laatste variant is ook geschikt voor Duitsland en vanaf september tevens in België en Luxemburg.

Administratie

AVIA-klanten hebben met de kaart nauwkeurige informatie over het brandstofverbruik via een vereenvoudigde administratie en een heldere en overzichtelijk weekfactuur. Daarnaast hebben ze toegang tot het fleetmanagement-systeem.

Met de AVIA Truck-kaart kunnen transport-ondernemers bij meer dan 350 locaties in de Benelux en Duitsland tanken. Er kan vanaf 15 augustus ook getankt worden op een aantal locaties van DCB Energy, omdat daarmee een samenwerking is aangegaan. De tankstation-formule verwacht dat de kaart de komende tijd op nog meer strategische plekken bruikbaar is.

Lees ook: AVIA start website met pagina voor elke ondernemer

AVIA en DCB Energy accepteren elkaars truckkaarten

$
0
0

AVIA Nederland en DCB Energy zijn per 1 september een samenwerking aangegaan voor de wederzijdse acceptatie van elkaars truckkaarten op een aantal tanklocaties in Nederland. Deze samenwerking heeft betrekking op het openstellen van de DCB Energy-kaart op 38 AVIA Truck-stations en de nieuwe AVIA Truckkaart op 21 TruckEasy-locaties van DCB Energy, allemaal uitgerust met truckfaciliteiten.

Vanaf vrijdag zijn alle technische voorbereidingen afgerond en worden de tankkaarten wederzijds op de betreffende tankstations geaccepteerd. Door deze samenwerking biedt AVIA haar Truckkaart-klanten een veel betere dekking van tankstations in de Benelux en Duitsland. Het totale aanbod bestaat uit ruim 350 locaties, waarin meer dan 130 gunstig gelegen tankstations in Nederland zitten, naast ruim twintig locaties in België en Luxemburg en zo’n tweehonderd stations in Duitsland.

Uitbreiding

AVIA Truck-stations zijn speciaal ontwikkeld voor transportbedrijven die 24 uur per dag en zeven dagen per week de mogelijkheid willen hebben om te tanken. De vestigingen zijn veelal onbemand en zijn voorzien van highspeed-pompen (130 liter per minuut). Ze bevinden zich in de nabijheid van logistieke distributiecentra en snelwegen.

DCB Energy breidt zijn netwerk voor de truckkaart-houders fors uit door de acceptatie van de kaart bij de 38 AVIA-locaties. Beide bedrijven verwachten hun samenwerking in de nabije toekomst nog verder te kunnen uitbreiden. Zo verwacht AVIA eind dit jaar ook een groot aantal strategisch gelegen vestigingen te kunnen bieden in Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal.

Lees ook: AVIA lanceert truckkaart voor transportbedrijven

Aandeel van lokale pomphouders in tankpas-markt gehalveerd

$
0
0

Kleine pomphouders verliezen steeds meer marktaandeel op het gebied van brandstofkaarten. Ruim negen procent van de zakelijke rijders maakte twee jaar geleden nog gebruik van kaarten van lokale ondernemers. Inmiddels is dat aandeel geslonken tot iets minder dan vijf procent. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Conclusr. Directeur Ton Ketelaars verwacht dat de dalende trend de komende jaren doorzet. 

Momenteel rijden er in Nederland ongeveer 1,9 miljoen zakelijke voertuigen rond. Ruim 1,3 miljoen daarvan zijn personenvoertuigen. De andere zijn trucks of bestelauto’s. Zo’n zeventig procent van die bestuurders maakt gebruik van een tankpas.

Oliemaatschappij

Volgens hem is er momenteel een strijd aan de gang tussen oliemaatschappijen en niet-petrol gerelateerde kaartaanbieders, zoals Multi Tankcard en Travelcard. Mede doordat die bedrijven met prijsgeweld de markt proberen te beïnvloeden, hebben veel pomphouders met een of twee stations het moeilijk, denkt Ketelaars.

”De kaarten van grote aanbieders worden steeds populairder, mede doordat gebruikers met de pas ook van andere diensten gebruik kunnen maken. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld parkeren of carwash. Dat heeft ook invloed, omdat de lokale pomphouder dat brede pakket lang niet altijd kan aanbieden”, aldus de Conclusr-directeur.

Brandstofkaart

”Daarnaast zie je dat een aanbieder als MKB Brandstof zich ook richt op kleinere vlooteigenaren met minder dan vijf voertuigen. Daar hebben ze behoorlijk wat klanten gewonnen. En als wagenparkbeheerders eenmaal een keuze hebben gemaakt die bevalt, dan switchen ze niet snel meer.”

Conclusr heeft een onderzoek uitgevoerd onder tweeduizend zakelijke rijders en wagenparkbeheerders. Twaalfhonderd beheerders zijn telefonisch geïnterviewd over hun keuzes, onder meer op het gebied van brandstofkaarten. Daarnaast werden achthonderd zzp’ers online bevraagd over dit onderwerp.

Tankpas

Daaruit bleek dat de Multi Tankcard de meest gebruikte tankpas is. Zo’n 36 procent van de ondervraagden maakt van die pas gebruik. Twee jaar geleden was dat nog ongeveer 32 procent, waarmee de kaartaanbieder destijds ook al marktleider was. Shell was toen nummer twee. Dat is nu nog steeds zo, al daalde hun marktaandeel van achttien naar vijftien procent van het aantal gebruikers.

In de meting van dit jaar wordt de top-vijf vervolmaakt door respectievelijk Travelcard, Texaco en MKB Brandstof. Twee jaar geleden waren de nummers drie tot en met vijf achtereenvolgens Travelcard, MKB Brandstof en BP. Volgens de cijfers van het onderzoek heeft Texaco de afgelopen jaren dus fors terrein gewonnen. De lokale ondernemers verloren daarentegen terrein (bekijk hier een grafiek met de exacte cijfers).

Trend

Dat pomphouders met een of twee stations aandeel aan het verliezen zijn, is een trend die al wat langer speelt, merkt Martijn van der Kolk van brancheorganisatie Beta op. Hij verklaart die dalende lijn onder meer doordat oliemaatschappijen steeds meer autorijders “redelijk agressief” verleiden om hun kaart te gaan gebruiken.

”Je zag daardoor dat veel klanten de overstap maakten naar de kaart van een maatschappij. Die kunnen door de prijspolitiek bepaalde stations aantrekkelijk of juist minder aantrekkelijk maken. Je bent als pomphouder op die manier de grip op je klanten kwijt.”

Risico

Daarnaast is in de loop der tijd het uitgeven van een eigen kaart als ‘kleine lokale ondernemer’ minder aantrekkelijk geworden, denkt Van der Kolk. ”Je loopt namelijk best een risico als een grote klant een flink aantal liters heeft uitstaan en vervolgens failliet gaat. Daarnaast zorgt een tankpas voor behoorlijk wat administratieve rompslomp, terwijl de marges vaak flinterdun zijn.”

Ook heeft volgens hem de druk vanuit oliemaatschappijen (bijvoorbeeld in contracten) om alleen de maatschappij-pas toe te staan zeker bijgedragen aan de verschuiving. Daardoor heeft een aantal tankstation-ondernemers al een tijdje geleden besloten om met de eigen pas te stoppen.

Ondernemer

In tegenstelling tot Ketelaars is Van der Kolk van mening dat de dalende trend niet doorzet. “Een ondernemer zal proberen de invloed op zijn klanten zoveel mogelijk te behouden. Stel dat je besluit van merk te veranderen. Dan wil je wel dat de tankende klant bij jou blijft komen. Het is cruciaal dat je de baas blijft over je eigen klanten. Dat adviseren wij vanuit Beta al jaren.”

Ondernemers die stopten met het uitgeven van een eigen kaart hebben daar in veel gevallen spijt van, denkt hij. ”Mede daarom is inkoopcoöperatie De Vrije Pomp opgericht en is besloten om gezamenlijk met alle lokale zelfstandige pomphouders een eigen kaart uit te gaan geven. De coöperatie wil dat de aangesloten zelfstandige ondernemers door samenwerking meer verdienen op brandstoffen en grip krijgen op hun station, bijvoorbeeld door klanten via een eigen tankpas een goed landelijk netwerk te bieden.” Momenteel hebben ondernemers met in totaal 120 tankstations zich aangesloten bij het initiatief en volgende maand introduceert DVP de eigen kaart.

Administratie

Naast de keuze van de tankpas heeft Conclusr ook geïnventariseerd waarom zakelijke rijders besluiten een brandstofkaart te gebruiken. Belangrijke redenen om tot aanschaf van een brandstofkaart over te gaan, zijn administratieve en fiscale voordelen. ”Eenvoudigere administratieve verslaglegging, minder rompslomp en vereenvoudiging van de btw-verrekening zijn hierbij de meest gehoorde argumenten”, aldus Ketelaars.

”Maar ook afgeleide diensten, die met name genoemd worden door kleinere bedrijven en het zzp-segment, komen naar voren. Betalen bij de carwash, betaalmiddel bij parkeren, overal kunnen tanken en altijd de laagste brandstofprijzen zijn de meest frequent vermelde aspecten om een brandstofkaart te gebruiken.”

Elektrische auto

Een andere opvallende trend is volgens de Conclusr-directeur de opkomst van auto’s met stekker. ”Het aandeel van elektrisch aangedreven voertuigen neemt snel toe. Momenteel rijden er ongeveer 75.000 rond in Nederland. En dat gaat zeker verder toenemen. Het is opvallend om te zien hoe snel de markt dat oppakt. Eigendom van auto’s met stekker is weliswaar nog niet zo populair, maar in het lease-segment zie je een duidelijk stijging van het gebruik.”

Tom van Gurp

Lees ook: AVIA en DCB Energy accepteren elkaars truckkaarten

Nieuw merk Peut wil op termijn netwerk van honderd stations

$
0
0

Het nieuwe tankstation-merk Peut van coöperatie De Vrije Pomp wil in de toekomst een netwerk optuigen van zo’n honderd stations. ”Hoe meer, hoe beter”, zegt Martijn van der Kolk, één van de initiatiefnemers. Het eerste station is vorige week vrijdag opengegaan in Moordrecht. Ondernemer Pieter van Gennep kleurde zijn vestiging de afgelopen weken om naar het nieuwe merk, met als pay-off ’Anders denken, anders tanken’. Tegelijkertijd werd een eigen brandstofkaart voor zowel lokale als nationale klanten en een eigen lijn Peut-motorolie gepresenteerd.

Het vernieuwde station moet dus op termijn onderdeel uitmaken van een landelijk netwerk. Dat kan nog wel even duren. De komende maanden worden drie locaties omgekleurd naar de groen-wit-zwarte signing. Hoeveel stations daarna volgen is nog onduidelijk (zie foto’s onderaan dit artikel voor een impressie van het station).

Oliemaatschappij

De organisatie achter het nieuwe merk, brandstofcoöperatie De Vrije Pomp (DVP), heeft momenteel zo’n 75 leden. Zij hebben samen ongeveer honderd stations. Deze krijgen beslist niet allemaal Peut op de luifel. Een aantal van hen blijft namelijk het merk voeren van een grote oliemaatschappij en gebruikt DVP alleen om op gunstigere voorwaarden brandstof te kunnen inkopen en samen te werken via de eigen brandstofkaart.

Voor het inkopen sloot De Vrije Pomp vorige maand een contract met Argos voor één jaar. Daarbij zijn de door Beta gehanteerde vier Gouden Regels van toepassing: een korte opzegtermijn, een langere betalingstermijn voor ondernemers, levering van brandstof op vijftien graden en inkopen op basis van wereldmarktprijs in plaats van het gewraakte Adviesprijs-min-systeem.

Ondernemer

Van Gennep is trots op de stap die hij heeft gezet en wil het Peut-merk gebruiken om zich te onderscheiden van de concurrenten in de regio. ”Wij staan dichtbij de buurt en onze familie heeft al 130 jaar een bedrijf in Moordrecht. We willen eigenwijs ons eigen ding doen.” Bij zijn oude formule BP had de Zuid-Hollandse ondernemer niet het gevoel dat er ruimte was voor lokale acties.

”Maar nu heb ik wél een eigen actie kunnen opzetten: Tank en Schenk. Bij iedere tankbeurt kan een klant één cent schenken aan een goed doel of een lokale vereniging, bijvoorbeeld een sportclub. Bij Freebees spaar je voor jezelf. Wij wilden een actie waarbij je kunt sparen voor een ander. Zo kan ik mijn station op de kaart zetten.”

Brandstof

Peut is een oud-Hollandse term voor brandstof en is afgeleid van het woord petroleum. Het merk en de bijbehorende signing heeft DVP samen ontwikkeld met aangesloten leden en reclamebureau Bureau Aan Zee uit Noordwijk.

De kleurstelling is hoofdzakelijk zwart, met de naam Peut in sierlijke, witte letters. De naam van de ondernemer staat op de luifel, in het groen. Van Gennep heeft ervoor gekozen om de naam en de kleuren ook terug te laten komen in zijn shop en zijn carwash.

Tankstation

”We wilden een merk dat een beetje rebels is, lef uitstraalt, ondernemend is, maar ook nuchter en Hollands. Dat is Peut geworden”, legt Van der Kolk uit. Het is geen complete tankstation-formule. Voor de shop en de carwash zijn geen richtlijnen opgesteld en het prijsbeleid wordt niet opgelegd. Ondernemers mogen dat zelf invullen. De Vrije Pomp wil ervoor waken dat het ene stelsel van verplichtingen plaatsmaakt voor het andere.

”We willen bijvoorbeeld geen prijsvechtersformule zijn. De ondernemer kan dat zelf bepalen. Als hij lage prijzen wil hanteren, dan kan dat. Door de gunstige inkoopvoorwaarden heeft een ondernemer die ruimte. Maar als een Peut-pomphouder liever wat hogere prijzen wil hanteren, kan dat ook.”

Prijzen

Dat in de toekomst mogelijk grote verschillen ontstaan tussen de prijzen bij de verschillende Peut-stations, ziet Van der Kolk niet als een probleem. De nieuwe formule moet vooral een synoniem worden voor lokaal ondernemerschap. Pomphouders bepalen zelf welke prijsstrategie ze hanteren.

Bij de officiële opening vorige week vroeg Van Gennep 1,569 euro voor een liter benzine. Een liter diesel of lpg kostte respectievelijk 1,299 euro en 0,649 euro. De adviesprijzen van Van Gennep’s oude maatschappij BP waren op die dag 1,719 (benzine), 1,439 (diesel) en 0.859 (lpg).

Locaties

Acties vanuit het Peut-merk staan momenteel niet op stapel. Voor de toekomst is dit echter wel een optie. ”Eerst moet het aantal locaties verder worden uitgebreid”, legt Van der Kolk uit. ”Bovendien hoeft een actie ook niet altijd vanuit het merk worden georganiseerd. Als één ondernemer een leuke actie heeft bedacht, kunnen de anderen dat overnemen.”

Tom van Gurp

Lees ook: De Vrije Pomp sluit eerste brandstofcontract met Argos

Pomphouders boos over tariefverhoging Multitankcard van 40%

$
0
0

Tientallen tankstation-ondernemers zijn boos over het gewijzigde prijsbeleid van Multitankcard. Voor elke liter die met de tankpas werd betaald, moesten ondernemers tot eind vorig jaar 0,43 cent afdragen aan de kaartaanbieder. Dat tarief is sinds begin dit jaar verhoogd naar 0,6 cent. Dat betekent een verhoging van veertig procent. De ondernemers en branchevereniging Beta willen nu met de tankpas-aanbieder in gesprek over de verhoging.

De belangenclub riep pomphouders vóór de Kerstdagen op om te reageren als zij het niet eens waren met de verhoging. Enkele tientallen ondernemers hebben gehoor gegeven aan die oproep.

Tarieven

”De teneur van de reacties is dat ondernemers kwaad zijn”, zegt Tim Schoenmakers van Beta. ”Ze vinden de verhoging buitenproportioneel.” Multitankcard heeft in het verleden wel vaker de tarieven verhoogd. Maar een aanpassing van veertig procent is een zeldzaamheid. ”Daarom willen we met hen in gesprek over dit beleid.”

”Wat ons ook opvalt, is dat er uitsluitend reacties binnenkomen van pomphouders die een rechtstreeks contract hebben afgesloten met Multitankcard. Ondernemers bij wie de kaartacceptatie loopt via het exploitatiecontract met de oliemaatschappijen, hebben niet geklaagd.”

Contract

Het vermoeden bestaat dan ook dat de verhoging uitsluitend geldt voor pomphouders die een rechtstreeks contract hebben met Multitankcard. “Als dat zo zou zijn, is dat natuurlijk bijzonder vreemd”, zegt Schoenmakers.

Helderheid over de reden van de verhoging is er bij pomphouders ook niet. ”Het is totaal niet overlegd. Het is meegedeeld”, vertelt tankstation-ondernemer Erik Lagendijk, tevens bestuurslid bij Beta. ”Het viel pomphouders rauw op het dak.” Of de ondernemers de verhoogde kosten gaan doorberekenen aan de klant, is nog niet duidelijk.

Lagendijk ziet de verhoging als een nieuwe manier van oliemaatschappijen om het zelfstandige pomphouders moeilijk te maken. De maatschappijen zijn namelijk aandeelhouder van de kaartleverancier.

Multitankcard

Anno Kamphuis is directeur van Multitankcard en geeft aan dat er inderdaad met verschillende tarieven wordt gewerkt. Omdat de oliemaatschappijen aandeelhouder zijn van de kaartaanbieder, dragen de ondernemers die via de maatschappij een contract hebben al bij aan de kosten. Voor degenen die een rechtstreeks contract met Multitankcard hebben geldt dit niet, is Kamphuis’ uitleg.

De directeur geeft aan dat de kosten voor Multitankcard de afgelopen tijd fors zijn gestegen. Dit heeft diverse oorzaken. De mogelijkheden van de kaart zijn uitgebreid, bijvoorbeeld door ook opladen van elektrische voertuigen mogelijk te maken.

Daarnaast zijn er meer administratieve mogelijkheden en kunnen gebruikers van de pas bepaalde opties aan of uit zetten. Om dit mogelijk te maken, waren ook aanpassingen nodig, aldus de directeur. Tevens was het noodzakelijk om beheermogelijkheden toe te voegen. De kosten om al deze veranderingen mogelijk te maken, dienden te worden doorberekend aan de leveranciers, waar Multitankcard de pomphouders ook toe rekent.

Oliemaatschappijen

Afhankelijk van de resultaten van het overleg tussen beide partijen, willen de pomphouders eisen dat de verhoging wordt teruggedraaid. Andere opties worden nog bekeken. Als uiterste middel wordt weigering van de tankpas niet uitgesloten. ”Maar dat is absoluut niet onze insteek”, aldus Lagendijk. ”Weigering is voor beide partijen niet goed. En voor de tankpasgebruiker ook niet. Dus dat zou echt een uiterste noodgreep zijn.”

Tom van Gurp

Kuster Olie opent tankstation in kleuren van voetbalclub Vitesse

$
0
0

Brandstofhandelaar Kuster Olie heeft in Arnhem een tankstation geopend in de kleuren van voetbalclub Vitesse. Vrijdag is het station geopend door ex-speler en jeugdtrainer Nicky Hofs. Voor elke liter die wordt getankt, gaat er één cent naar de jeugdopleiding van Vitesse. Ook zijn er in de shop diverse Vitesse-producten te koop. Met de opening van het nieuwe station willen Kuster Olie en pomphouder Willy Roerdinkholder nieuwe klanten naar de vestiging trekken.

Het aantal verkochte liters op de locatie stond onder druk en Kuster Olie bedacht zich dat een link met voetbalclub Arnhem commercieel interessant zou kunnen zijn. Het station Velperpoort ligt namelijk in het centrum van de stad, waar veel Vitesse-fans wonen.

Vitesse-tankpas

”We zijn met dit idee naar het bestuur van de club gegaan en hebben gevraagd of ze eraan mee wilden werken”, legt commercieel directeur Jan Pieter de Wilde van Kuster Olie uit. ”Zij vonden het een goed idee en hebben hun medewerking gegeven.”

Klanten die een Vitesse-tankpas hebben, krijgen bij elke gewonnen wedstrijd van het eerste elftal een korting van drie cent per liter. Die korting komt bovenop de ’normale’ pompkorting op de adviesprijs. Ook zijn er diverse acties, waarbij klanten prijzen kunnen winnen. Met de diverse acties wil het bedrijf de clubsupporters verleiden om bij het zwart-gele station aan de Ir. J.P. van Muylwijkstraat te komen tanken (zie foto’s onderaan dit artikel voor een impressie van het station).

Ondernemer

Voordat het station werd omgekleurd, werd het gerund onder iFuel-vlag, een concept van Kuster Olie. De brandstofhandelaar leverde in de oude situatie al benzine en diesel en gaat daar in de nieuwe situatie mee door. De vestiging met shop, waarvan de non-food wordt geleverd door groothandel Newco, wordt gerund door tankstation-ondernemer Roerdinkholder.

Het is niet de eerste keer dat de Gelderse brandstofhandelaar een tankstation opent in de kleuren van een voetbalclub. Een jaar geleden ging in Doetinchem een onbemande locatie open, gehuld in het blauw-wit van de lokale voetbalclub De Graafschap.

De Graafschap

”En we hebben een hele forse omzetplus in Doetinchem, in vergelijking met de verkopen vóór de omkleuring”, zegt De Wilde. Hoeveel precies wil hij niet zeggen. Maar dat de verkopen stijgen, blijkt volgens hem duidelijk uit de cijfers. ”Wel is het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor het station, bijvoorbeeld door opvallende acties.” Alleen de clubnaam op de luifel zetten, is niet genoeg.

Kuster Olie is een brandstofhandel met vooral stations in het oosten van het land. Daarnaast heeft het twee locaties in Emmerich, net over de Duitse grens. De accijnsproblematiek noopte het bedrijf om ook bij de oosterburen vestigingen te openen. “Ook met de huidige lage brandstofprijzen zie je nog steeds dat veel Nederlanders de grens overgaan om daar inkopen te doen. Niet alleen brandstof, maar ook andere artikelen. Gelukkig komen velen van hen bij onze Duitse stations tanken.”

Tom van Gurp

Lees ook: Kuster Olie opent De Graafschap-tankstation


Pomphouders en MultiTankCard nader tot elkaar in conflict over tariefverhoging

$
0
0

Tankstation-ondernemers en MultiTankCard zijn nader tot elkaar gekomen in het conflict over de tariefverhoging van de tankpas-aanbieder. Eerder dit jaar werd bekend dat het bedrijf de kosten voor pomphouders met zo’n veertig procent wilde verhogen. Tot ontsteltenis van ondernemers die zich verbaasden over de hoogte van het nieuwe tarief en het gebrek aan communicatie hierover. In afwachting van de uitkomst van de gesprekken, zijn de ondernemers de kaart wel gewoon blijven accepteren tegen het verhoogde tarief.

“We hebben met MultiTankCard gesprekken gevoerd over de extreme verhoging en het feit dat deze zeer onverwachts kwam. Uiteraard willen ondernemers de komende jaren niet vaker met dergelijke verhogingen te maken krijgen. Die boodschap is duidelijk overgekomen en ik heb goede hoop dat we hier een vervolg aan gaan geven, liefst in de vorm van aangepaste afspraken”, zegt Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta, die samen met Bovag hierin optrekt.

Eind vorig jaar stuurde de kaartaanbieder een brief naar tankstation-exploitanten dat het tarief verhoogd zou worden. Met ingang van 2015 moeten de ondernemers in plaats van 0,43 cent per liter 0,6 cent per liter afdragen aan MultiTankCard. Een verhoging van ongeveer veertig procent.

Contract

De verhoging gold echter alleen voor de uitbaters die een rechtstreeks contract hebben met Multitankcard en niet het contract hadden lopen via de oliemaatschappij. Beta riep ondernemers op om in het verweer te komen tegen de verhoging. Tientallen exploitanten met gezamenlijk enkele honderden stations gaven gehoor aan die oproep. Voor hen lijkt er nu een gewijzigde afspraak aan te komen.

Directeur Anno Kamphuis van Multitankcard gaf in een eerder stadium aan dat de verhoging noodzakelijk was vanwege de gestegen kosten. Deze stijging kwam onder andere doordat de kaart meer mogelijkheden heeft gekregen, bijvoorbeeld het opladen van elektrische auto’s. Ook zijn er op administratief vlak meer mogelijkheden en werden diverse andere opties toegevoegd.

Lees ook: Pomphouders boos over tariefverhoging MultiTankCard van 40%

Verhoging van tarieven MultiTankcard deels teruggedraaid

$
0
0

De forse verhoging die MultiTankcard begin dit jaar doorvoerde voor pomphouders wordt gedeeltelijk teruggedraaid. De stijging van 39 procent van de tarieven die de kaartaanbieder een aantal pomphouders oplegde, wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari flink verlaagd. Het nieuwe tarief wordt iets meer dan een halve cent (0,52 cent) per verkochte liter. Het bedrag dat ondernemers vanaf 1 januari 2015 meer betaald hebben, zal binnenkort automatisch verrekend worden. Dat maakt branchevereniging Beta bekend, die samen met Bovag in onderhandeling was met MultiTankcard over de verhoging.

Veel tankstation-ondernemers kregen eind vorig jaar een brief van de tankpas-aanbieder. Daarin stond dat het tarief wat ze tot dan toe betaalden, 0,43 cent per liter, per 1 januari zou worden verhoogd naar 0,60 cent per liter. Dat betekende een verhoging van bijna veertig procent.

Contract

Deze stijging gold overigens alleen voor de ondernemers die een rechtstreeks contract hadden met MultiTankcard. Wie een contract had lopen via een oliemaatschappij kreeg bovenstaande verhoging niet. Veel pomphouders en hun belangenverenigingen waren verontwaardigd, over de grootte van de verhoging en het feit dat deze enkel de groep onafhankelijke ondernemers raakte.

Beide partijen gingen in overleg en kwamen onlangs tot een akkoord. Belangrijkste punt daarbij is dus dat de verhoging grofweg wordt gehalveerd. Daarnaast vinden de komende jaren slechts kleine stijgingen plaats. Stapsgewijs wordt toegewerkt naar een tarief van 0,58 cent in 2019.

Tevreden

”Niet alleen wordt de verhoging deels teruggedraaid, maar we voorkomen ook dat er in de komende jaren alsnog een forse verhoging aan komt”, aldus Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta, die aangeeft tevreden te zijn met het onderhandelingsresultaat.

Tom van Gurp

Lees ook: Pomphouders boos over tariefverhoging MultiTankcard

AVIA en Kuster Olie accepteren elkaars tankpassen

$
0
0

AVIA Nederland en Kuster Olie accepteren sinds dinsdag elkaars tankpassen op een aantal locaties in Nederland en Duitsland. Deze samenwerking heeft betrekking op het kunnen betalen met beide passen bij ongeveer driehonderd AVIA’s en zestien Kuster Olie-stations. Laatstgenoemde heeft ook twee vestigingen in de Duitse grensplaats Emmerich.

Op dit moment zijn alle technische voorbereidingen afgerond en worden de tankpassen wederzijds op de betreffende tankstations geaccepteerd. Door deze samenwerking biedt AVIA haar zakelijke klanten een nog betere dekking van locaties in Nederland. Binnen enkele maanden zal ook de truckkaart van de tankstationformule uit Soest gebruikt kunnen worden op een aantal Kuster Olie-vestigingen.

Coöperatie

De coöperatie AVIA Nederland bestaat uit vijf zelfstandige ondernemingen met een netwerk van meer dan 320 tankstations. Het gaat om SO Retail, Weghorst Oliko Retail, Marees & Kistemaker, Vollenhoven Olie en Achilles Brandstoffen Maatschappij. Kijk voor meer informatie over AVIA op: www.avia.nl/over-ons.

Kuster Olie is een brandstofhandelaar met de hoofdvestiging in het Gelderse Babberich. Het beschikt naast een netwerk in Nederland, sinds twee jaar over twee locaties in Duitsland. Tevens heeft zijn in het verleden twee locaties omgekleurd naar de uitstraling van twee professionele voetbalclubs, namelijk De Graafschap en Vitesse.

Anno Kamphuis vertrekt als directeur van Multitankcard

$
0
0

Anno Kamphuis stopt als directeur van tankpasaanbieder Multitankcard. In een mededeling aan relaties meldt hij dat het tijd is geworden voor een nieuwe uitdaging. Wie hem gaat opvolgen als directeur is nog niet publiek gemaakt. Kamphuis begon twee jaar geleden aan zijn functie als directeur, waarbij hij de destijds op non-actief gezette Ivo de Bont opvolgde.

Nu heeft Kamphuis (zie foto onderaan dit artikel) dus besloten om het stokje over te dragen, al is aan de buitenwereld nog niet meegedeeld wie de vacante functie gaat vervullen. Wel wordt vrijdagochtend het personeel geïnformeerd over de nieuwe directeur van het bedrijf uit Hoofddorp, schrijft Automotive Management.

Multitankcard

Multitankcard is een aanbieder van auto- en OV-gerelateerde diensten. In de petrolbranche is het bedrijf vooral bekend van de gelijknamige tankpas, waarmee automobilisten ook kunnen betalen voor parkeren, auto wassen, elektrisch laden en pechhulp. Daarnaast kunnen er trein-, bus-, tram- en metroreizen mee worden betaald, evenals taxiritten. Het bedrijf heeft ongeveer 350.000 pashouders.

anno kamphuis

Nieuwe directeur voor Multitankcard na vertrek Anno Kamphuis

$
0
0

Patrick Roozeman is de nieuwe directeur van tankpasaanbieder Multitankcard. Hij is per 1 september de vertrokken Anno Kamphuis opgevolgd. Roozeman is niet nieuw in de betaalkaartensector. Hij was namelijk tot kortgeleden werkzaam bij creditcardmaatschappij American Express, waar hij de functie vervulde van commercieel directeur ‘consumer cards’. Dat schrijft vakblad Automotive Management.

Eind vorige week werd duidelijk dat directeur Anno Kamphuis (zie foto onderaan) ging vertrekken bij Multitankcard. Hij was twee jaar lang de voorman van het bedrijf uit Hoofddorp. Hij volgde in 2014 de op non-actief gezette Ivo de Bont op. Nu hij vertrekt, is met Roozeman dus de derde topman in drie jaar aangetreden,

Multitankcard

Multitankcard is een aanbieder van auto- en OV-gerelateerde diensten. In de petrolbranche is het bedrijf vooral bekend van de gelijknamige tankpas, waarmee automobilisten ook kunnen betalen voor parkeren, auto wassen, elektrisch laden en pechhulp. Daarnaast kunnen er trein-, bus-, tram- en metroreizen mee worden betaald, evenals taxiritten. Het bedrijf heeft ongeveer 350.000 pashouders.

Nieuwe directeur Patrick Roozeman:

Patrick Roozeman

Voormalig directeur Anno Kamphuis:

anno kamphuis

Viewing all 67 articles
Browse latest View live