Quantcast
Channel: tankpas | MobilityEnergy.com
Viewing all 67 articles
Browse latest View live

Shell-stations vrezen klantenverlies door prijsbeleid Fleetcor

$
0
0

Shell-uitbaters vrezen dat een deel van hun klanten wegloopt door het prijsbeleid van tankpasaanbieder Fleetcor. Het bedrijf achter de euroShell-kaart verhoogde enige tijd geleden de gebruikskosten voor pashouders, waardoor sommigen van hen elders zijn gaan tanken. Nu Fleetcor onlangs de tankpas-activiteiten van Travelcard heeft overgenomen, bestaat vrees dat er opnieuw onvrede ontstaat onder tankende klanten, als wordt besloten om ook extra kosten in rekening te brengen bij Travelcard-houders.

Fleetcor is een Amerikaans bedrijf dat vorig jaar een deel van het klantenbestand van de euroShell-kaart overnam van de Brits-Nederlandse oliemaatschappij. Het ging hierbij voornamelijk om MKB’ers die maximaal veertigduizend liter per jaar tanken.

Na enige tijd werd duidelijk dat veel, zo niet alle klanten een extra bedrag moeten betalen aan Fleetcor, bovenop het tankbedrag. Het gaat hierbij zowel om benzine als om diesel. Dat extra bedrag dient als kosten voor het kunnen gebruiken van de euroShell-kaart en voor financiering van diverse aanvullende diensten van Fleetcor. Het tv-programma Radar had eerder dit jaar een uitzending over de onvrede bij de pashouders.

Overname Travelcard

Deze zomer werd bekend dat het Amerikaanse bedrijf uitbreidt in Nederland door de overname van Travelcard. Als Fleetcor zijn euroShell-beleid ook gaat toepassen op de bijna driehonderdduizend tankpashouders van Travelcard, leidt dit waarschijnlijk tot nog meer boze gezichten aan de tankstationkassa’s. Bovendien is het maar de vraag of de consument de pas blijft gebruiken en zo niet, of hij dan wel bij hetzelfde tankstation blijft komen.

Exploitanten zijn daarom bevreesd dat ze door het beleid van Fleetcor nog meer klanten kwijtraken. “Het wrange is dat deze klanten in een aantal gevallen door de ondernemers zelf worden binnengehaald”, zegt Jan-Paul Kerkhof, Shell-ondernemer in Den Haag en tevens voorzitter van Bovag Tankstations. “Het zijn mijn klanten en ze worden weggejaagd, zonder dat ik daar veel tegen kan doen.”

Boze klanten

Na de invoering van het extra tarief voor het pasgebruik, kreeg Kerkhof diverse keren boze klanten aan de kassa. “En ik begrijp dat wel. Ze gaan tanken voor een bepaald bedrag per liter en ineens komen daar extra kosten bovenop. Ik kan me goed voorstellen dat klanten zich bestolen voelen en bij mij komen klagen.”

De Haagse ondernemer vervolgt: “Er zijn ook pasgebruikers die gaan klagen bij Fleetcor. In zo’n geval zie je dat een overeenkomst wel kan worden aangepast. Maar andere klanten klagen nergens over, knippen gewoon de kaart doormidden en gaan elders tanken. Die zie ik nooit meer terug. En voor Shell zijn het misschien maar kleine klanten. Maar als ik tien extra klanten met veertigduizend liter erbij krijg, ben ik heel blij. Dus voor mij als ondernemer zijn ze wel degelijk heel waardevol.”

Verbaasd

Ook is hij verbaasd over de hoogte van de extra bedragen die in rekening worden gebracht. Uit tankbonnetjes van klanten en de bijbehorende Fleetcor-overzichten die Radar naast elkaar legde, concludeerde het tv-programma dat het gaat om ongeveer drie cent per liter.

“Zoveel verdien ik niet eens per liter, terwijl ik degene ben die de brandstof verkoopt”, zegt Kerkhof. “Wellicht dat Fleetcor in staat is om de tankpas-activiteiten beter te managen dan Shell dat zelf kan. Als ze er daardoor meer aan verdienen, is dat helemaal prima. Maar niet op deze manier, want dan jaag je de klanten juist weg. En daar hebben de tankstations zelf ook last van.”

Fleetcor

Fleetcor spreekt tegen dat het standaard enkele centen per liter extra in rekening brengt. “We hanteren verschillende afrekenmethodes. Afhankelijk van het afnamevolume van een bedrijf wordt een afrekenmethode gehanteerd waar het dagelijks een gemiddelde, nationale prijs berekent. Deze kan hoger of lager uitvallen dan de prijs aan de pomp.”

“We hanteren dit systeem omdat de zekerheid van één prijs chauffeurs tijd scheelt. Ze hoeven hierdoor niet rond te rijden om te zoeken naar de beste prijs en kunnen zich op hun eigenlijke werk focussen. Ten tweede, wanneer de Fleetcor-prijs inderdaad hoger is dan de prijs aan de pomp, wordt deze marge gebruikt voor additionele dienstverlening aan wagenparkbeheerders.”

“Denk daarbij aan facturen waarmee je gemakkelijk BTW kunt terugvragen, een online portaal om brandstofgebruik in te zien en fraudepreventiemaatregelen. De overall prijs die wij rekenen voor deze diensten is marktconform.” Over het prijsbeleid dat het Amerikaanse bedrijf wil gebruiken bij de Travelcard-passen laat het zich niet uit. “We doen geen uitspraken over toekomstig prijsbeleid.”

Aanpassing

Naar verluidt is de tankpasaanbieder van plan om een beleidswijziging door te voeren, waarbij voortaan een toeslag per tankbeurt wordt gerekend. Hoe dit er precies uit gaat zien en voor welke tankkaarten dit gaat gelden, is nog niet duidelijk.

Over de vrees bij ondernemers dat klanten gaan overstappen door het prijsbeleid, zegt Fleetcor: “Waar chauffeurs tanken staat los van hoe ze daarvoor betalen. Iemand kan zijn of haar euroShell- of Travelcard-pas behouden en toch naar een ander tankstation gaan. Vice versa kun je ook een andere betaalpas nemen en bij hetzelfde Shell-station blijven tanken. Onze ervaring is dat chauffeurs niet meer of minder tanken als ze een andere tankpas nemen. We staan echter open voor alle feedback van pomphouders.”

Opzeggingen

Het aantal opzeggingen is volgens het Amerikaanse bedrijf niet hoger dan in andere markten waar het actief is. “Sommige klanten gebruikten hun euroShell-tankpassen voornamelijk als kortings- of klantenkaart (loyalty card). Het kan zijn dat met name deze groep klanten zijn kaart heeft opgezegd, omdat ze vonden dat ze te weinig profiteerden van Fleetcor’s additionele dienstverlening. Deze is bedoeld voor grotere bedrijven en wagenparkbeheerders. Echter, in zijn totaliteit is het aantal klanten dat zijn kaart heeft opgezegd in de Benelux op normale niveaus, vergelijkbaar met andere markten waar wij opereren.”

Tom van Gurp


Tankpas-aanbieder Xximo breidt uit naar Duitsland

$
0
0

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Xximo breidt zijn dienstverlening voor mobiliteitskaarten uit naar Duitsland. Met de betaaldienst, die vanaf 1 oktober 2016 in Duitsland verkrijgbaar is, kunnen gebruikers onder meer tanken, parkeren en taxi’s bestellen. Zo’n negentig procent van de tankstations bij de oosterburen kunnen betalingen van de tankpas verwerken. Xximo is ook actief in Nederland en België.

Naast een uitgebreid netwerk van tankstations is ook een samenwerking aangegaan met onder andere Deutsche Bahn, Greenwheels en Car2Go. Daarnaast kunnen pashouders gebruikmaken van snelgroeiende nieuwe spelers in mobiliteit voor auto en fiets delen, voor mobiel parkeren en van de taxidiensten Uber en MyTaxi. Tevens wil het bedrijf de administratieve afhandeling van al deze transacties zo eenvoudig mogelijk maken.

Tankpassen

“De meeste Duitse zakenrijders hebben vaak drie verschillende tankpassen om op voldoende locaties te kunnen tanken. Met als gevolg allemaal aparte facturen, gebruikersportalen en pincodes”, zegt Xximo-directeur Patrick Bunnik. “Doordat gebruikers ook bij negentig procent van de Duitse tankstations kunnen betalen, wordt die administratieve rompslomp overbodig.” De Duitse afdeling van het bedrijf is gevestigd in Frankfurt.

Xximo is opgericht in 2011 en biedt zijn gebruikers een digitaal platform waar ze alle vormen van zakenreizen kunnen plannen, beheren en betalen. Het bedrijf wil oplossingen bieden bij het tanken, het factureren, het delen van auto’s en fietsen, en het betalen van wegentol en parkeerkosten. Tevens biedt het gebruikers de mogelijkheid om taxi’s of het openbaar vervoer te gebruiken en om vergaderzalen, hotels en vluchten te boeken. De aandelen zijn in handen van Tendris Holding, Sodexo en het management.

Nieuwe directeur voor tankpas-aanbieder UTA

$
0
0

Tank- en servicekaartaanbieder UTA heeft Simone Sguizzardi benoemd tot hoofd West-Europa. Sinds 1 november is de leiding over de activiteiten in de Benelux, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Britse eilanden in handen van de 42-jarige Italiaan. Naast aansturing van de diverse directe verkooppunten en de -agentschappen behoren de ontwikkeling en de uitbreiding van de verkoopactiviteiten tot zijn centrale taakgebied. 
Bij veel tankstations in Nederland kunnen pashouders de UTA-kaarten gebruiken.

Sguizzardi kan terugkijken op meer dan vijftien jaar internationale branche-ervaring. Vóór zijn toetreding bij UTA was de in Italië geboren Sguizzardi tien jaar lang Director Global Sales & Operations bij een toonaangevende fabrikant van auto-onderdelen. Daar had hij de leiding over een team van zestig medewerkers en bouwde hij een klantenkring op met meer dan driehonderd klanten. Daarvoor was hij onder andere als Sales Manager werkzaam voor een Italiaans handelsagentschap, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoopactiviteiten van toonaangevende toeleveranciers voor de auto-industrie.

Groei

“Onze groei in de internationale handel met tank- en servicekaarten in het commerciële goederen- en personentransport staat helemaal bovenaan op onze lijst van ondernemingsdoelstellingen”, zegt UTA-ceo Volker Huber. “Om onze directe verkoop in West-Europa gericht verder te kunnen uitbreiden, hebben wij met Simone Sguizzardi een ervaren expert kunnen winnen. Hij verrijkt het team met zijn jarenlange ervaring. We verheugen ons straks samen met hem vaart te kunnen zetten achter onze activiteiten in de regio.”

Nieuwe directeur voor tankpas-aanbieder UTA

$
0
0

Tank- en servicekaartaanbieder UTA heeft Simone Sguizzardi benoemd tot hoofd West-Europa. Sinds 1 november is de leiding over de activiteiten in de Benelux, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Britse eilanden in handen van de 42-jarige Italiaan. Naast aansturing van de diverse directe verkooppunten en de -agentschappen behoren de ontwikkeling en de uitbreiding van de verkoopactiviteiten tot zijn centrale taakgebied. 
Bij veel tankstations in Nederland kunnen pashouders de UTA-kaarten gebruiken.

Sguizzardi kan terugkijken op meer dan vijftien jaar internationale branche-ervaring. Vóór zijn toetreding bij UTA was de in Italië geboren Sguizzardi tien jaar lang Director Global Sales & Operations bij een toonaangevende fabrikant van auto-onderdelen. Daar had hij de leiding over een team van zestig medewerkers en bouwde hij een klantenkring op met meer dan driehonderd klanten. Daarvoor was hij onder andere als Sales Manager werkzaam voor een Italiaans handelsagentschap, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoopactiviteiten van toonaangevende toeleveranciers voor de auto-industrie.

Groei

“Onze groei in de internationale handel met tank- en servicekaarten in het commerciële goederen- en personentransport staat helemaal bovenaan op onze lijst van ondernemingsdoelstellingen”, zegt UTA-ceo Volker Huber. “Om onze directe verkoop in West-Europa gericht verder te kunnen uitbreiden, hebben wij met Simone Sguizzardi een ervaren expert kunnen winnen. Hij verrijkt het team met zijn jarenlange ervaring. We verheugen ons straks samen met hem vaart te kunnen zetten achter onze activiteiten in de regio.”

Tamoil accepteert voortaan ook tankpassen van Xximo

$
0
0

Tamoil en Xximo hebben een overeenkomst gesloten voor de acceptatie van tankpasen. Daardoor worden tweehonderd bemande en onbemande tankstations van het bedrijf uit Ridderkerk toegevoegd aan het netwerk van de tankpas-aanbieder. Door de deal heeft Xximo inmiddels zo’n tachtig procent van de Nederlandse stations in zijn netwerk.

Het is voor Tamoil een nieuwe uitbreiding van de betaalopties. Vorig jaar werd mobiel betalen mogelijk gemaakt middels een samenwerking met MyOrder. Momenteel is het ook bezig met betaling via kentekenherkenning, waarbij het bedrijf een samenwerking is aangegaan met zowel MyOrder als BigBrother.

Betalen

“Naast onze scherpe prijzen willen wij ook betalen zo makkelijk mogelijk maken”, aldus Ronald Kempen, de nieuwe algemeen directeur van Tamoil Nederland. “Tanken en betalen is bij ons snel en eenvoudig geregeld in de shop of via de betaalautomaat bij de pompen. De klant bepaalt uiteindelijk op welke manier hij afrekent.”

Xximo is in 2011 opgericht en biedt betaaloplossingen aan voor diverse diensten, onder meer parkeren, vliegreizen, taxi- en OV-gebruik, hotelovernachtingen en reserveren van vergaderzalen. Daarbij richt het zich op de zakelijke markt. Ook voor tankbeurten kunnen zakelijke reizigers de pas gebruiken.

BP en Uber lanceren gezamenlijke tankpas

$
0
0

Uber-chauffeurs kunnen sinds deze week een speciale Uber-BP-tankpas krijgen die geaccepteerd wordt bij meer dan 750 stations in Nederland. Het gaat om de merken BP, Argos en Texaco. BP en Uber zijn een samenwerking gestart om de administratie van chauffeurs die voor de vervoersdienst rijden te vereenvoudigen en hen korting te bieden op brandstoffen.

Chauffeurs die met de app rijden, gaven eerder dit jaar aan hun administratie als een last te ervaren. Dankzij de nieuwe samenwerking kan Uber dit proces nu aanzienlijk vereenvoudigen. Chauffeurs met een tankpas ontvangen wekelijks een digitale BTW-factuur voor hun administratie. Daarnaast krijgen zij op vertoon van de pas korting op brandstoffen bij de drie eerdergenoemde merken en kunnen zij carwash-producten met korting aanschaffen bij de verschillende BP-locaties.

Uber

“Uit gesprekken die wij voeren met chauffeurs komt naar voren dat zij de administratie als lastig ervaren. Daar hebben wij naar geluisterd. Door deze samenwerking krijgen de chauffeurs niet alleen korting, maar wordt met name hun administratie een stuk eenvoudiger”, aldus General Manager Uber Benelux Niek van Leeuwen.

De samenwerking met BP​ Nederland​ sluit aan bij het internationale ‘180 days of change’ programma van Uber, waarbij talloze veranderingen doorgevoerd worden om de samenwerking met de chauffeurs die gebruikmaken van de app verder te verbeteren.

Total breidt mogelijkheden van tankpas uit met parkeerfuncties

$
0
0

Total en Q-Park hebben een overeenkomst ondertekend waardoor klanten van de oliemaatschappij voortaan met hun tankpas kunnen betalen bij parkeerfaciliteiten van Q-Park. De overeenkomst geldt voor vrijwel alle locaties van Q-Park in Nederland, België en Frankrijk. Op deze manier wil het energieconcern haar zakelijke klanten meer gemak bieden, doordat ze naast tankstation-aankopen ook parkeerkosten via de tankpas kunnen voldoen.

Bijkomend voordeel is dat Total-klanten alleen bij het in- en uitrijden van de Q-Park-vestigingen in Nederland hun tankpas hoeven in te voeren. Dat scheelt tijd, want het afrekenen bij de betaalautomaat behoort daarmee tot het verleden en er kan snel worden uitgereden.

Parkeerplaatsen

Door deze samenwerking hebben de tankpashouders 24 uur per dag, zeven dagen per week toegang tot bijna alle Q-Park-parkeerplaatsen en P+R-terreinen in Nederland. Daarnaast zijn er dertig locaties in België en honderdtwintig in Frankrijk waar de pashouders terecht kunnen. Deze parkeerfaciliteiten zijn herkenbaar aan het Total-logo.

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park Nederland telt 264 parkeerfaciliteiten, waaronder 98 P+R terreinen.

Klant krijgt e-mailalert bij verkeerde invoer pincode van tankpas

$
0
0

DKV Euro Service heeft een upgrade doorgevoerd om de veiligheid van haar tankpas te verbeteren. Daardoor is het mogelijk om voor iedere kaart flexibele limieten in te stellen. Daarnaast is het mogelijk om elke kaart tijdelijk te activeren en deactiveren. Ook is het mogelijk om een e-mailalert in te stellen dat het mogelijk maakt voor klanten om naar wens geïnformeerd te worden over ieder gebruik of als een pincode verkeerd wordt ingevoerd.

Klanten kunnen door de verbeteringen de tankpas live volgen. 

“Bij het thema veiligheid van tankkaarten is de waakzaamheid van de klant ondanks alle voorzorgsmaatregelen een doorslaggevende factor. Met de uitbreiding van het achtergrond-systeem willen wij onze klanten de mogelijkheid bieden om hun veiligheidsinstellingen aan te passen aan hun tankgedrag en persoonlijke behoeften”, zegt managing director Gertjan Breij van DKV Euro Service Benelux.

Dkv Euro Service

Het bedrijf is ruim tachtig jaar een service provider op het gebied van wegvervoer en logistiek. DKV maakt onderdeel uit van DKV Mobility Services Group, waar ruim achthonderd personeelsleden werken, die in ruim 42 landen actief zijn. In 2015 behaalde de groep een omzet van 5,8 miljard euro. Momenteel zijn er 2,5 miljoen DKV-kaarten en on board units in omloop bij meer dan 120.000 klanten.


Xximo geeft korting op brandstofprijs langs Nederlandse snelwegen

$
0
0

Aanbieder van mobiliteitskaarten Xximo voert een kortingsregeling in voor tanken bij 75 snelwegstations in Nederland. Deze wijziging gaat in per 1 oktober 2017. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. Patrick Bunnik is CEO van de kaartaanbieder en legt uit: “De afgelopen jaren tanken zakelijke rijders steeds minder langs de snelweg vanwege de hoge literprijs. En dat terwijl de horecafaciliteiten bij tankstations langs de snelwegen juist zeer sterk zijn verbeterd. Na de wijziging is het voor Xximo-gebruikers weer eenvoudiger om daar gebruik van te maken en tegelijkertijd tegen een voordeligere prijs te tanken.”

De kaarten van Xximo kunnen op 3.200 Nederlandse tankstations worden gebruikt. Dat is bijna tachtig procent van alle vestigingen in ons land. Het bedrijf gaat deze locaties opnieuw indelen naar prijsniveau. Categorie A biedt nul tot vier cent korting per liter ten opzichte van de landelijke adviesprijs. Categorie B biedt vijf tot negen cent korting en categorie C biedt tien cent of meer korting. Ook het snelwegbeleid wordt dus aangepast.

Korting

Om werknemers aanspraak te laten maken op de brandstofkorting, selecteren mobility- of fleetmanagers in de vernieuwde online portal eenvoudig per kaarthouder bij welke categorieën tankstations de medewerkers terechtkunnen. De gratis Milo-app van het bedrijf toont vervolgens het beschikbare netwerk van tankstations op basis van de prijsinstelling en navigeert direct naar het gekozen station. De netwerkaanpassing en kortingsregeling zijn van toepassing voor alle Mobility Card-houders in Nederland, bij wie het Xximo-logo op de kaart staat.

De aanbieder van mobiliteitskaarten is opgericht in 2011 en biedt zijn gebruikers een digitaal platform, waar ze alle vormen van zakenreizen kunnen plannen, beheren en betalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van Tendris Holding, Sodexo en het Xximo-management zelf.

Travelcard sleept aanbesteding voor tankpassen politie in de wacht

$
0
0

Travelcard heeft de Europese aanbesteding voor het leveren van tankpassen aan de politie in de wacht gesleept. Sinds kort kan de Nederlandse politie zijn tankbeurten afrekenen met behulp van tankpassen van het in Almere gevestigde bedrijf.

De oude tankpassen zijn inmiddels allemaal vervangen en de nieuwe zijn verspreid over zo’n vijftienduizend politievoertuigen. “Dit is gedaan per eenheid”, laat een woordvoerder van Travelcard weten. De gebruikers van de tankpas kunnen altijd en vrijwel overal tanken.

“99 procent van alle tankstations in Nederland accepteert onze tankpassen. En voor onze klanten hebben we vaste aanspreekpunten, mochten er vragen zijn.” Zodra een tankpas onverhoopt zoek raakt, kan deze onmiddellijk geblokkeerd worden. De gebruiker krijgt dan binnen één werkdag een nieuw exemplaar toegestuurd.”

Beste prijs-kwaliteitverhouding

De politie schreef vanuit de Europese aanbestedingsplicht een opdracht uit voor het leveren van brandstoffen via tankpassen. Travelcard schreef daarop in oktober vorig jaar in. De inschrijving van de leverancier uit Almere werd beoordeeld als de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Directeur Jan-Reint Vink van Travelcard is één van de sprekers tijdens het Nationaal Tankstation Congres. Dit congres staat volledig in het teken van dynamische prijzen en Vink spreekt hier over prijsfluctuaties in de huidige tankstationmarkt. Kijk voor meer informatie over het congres op: https://www.tankstationvakbeurs.nl/nationaal-tankstation-congres/

(foto: Paulien van de Loo / Hollandse Hoogte)

Extendas rondt overname lokale tankpassen af

$
0
0

De overname van de lokale tankpassen en digitale facturatie van CCV door softwareleverancier Extendas is bijna volbracht. 95 procent van de organisaties is inmiddels overgegaan naar FuelPass, het systeem waarin de tankpassen beheerd worden. “Het nieuwe systeem biedt veel meer mogelijkheden en scheelt mij tijd en geld”, vertelt eigenaar Jelle Relou van Relou Esso Tankstations. 

De tankstationondernemer, die twee bemande Esso-locaties exploiteert aan de Europaweg in Helmond, schakelde in 2017 over op de diensten van het Twentse softwarebedrijf. “Wij kenden Extendas al voor die tijd. We maakten gebruik van hun systeem FuelOffice voor ons voorraadbeheer. Dat beviel erg goed. Kortom, we hadden er volop vertrouwen in dat de overgang soepel zou verlopen”, aldus Relou.

Eenvoudiger en sneller

Voor tankstationhouders en relaties die zijn overgeschakeld op de diensten van Extendas zijn diverse zaken eenvoudiger geworden, legt Relou uit. “In het verleden maakten we gebruik van een stand alone-programma, dat alleen ikzelf kon beheren. Dat programma was heel bewerkelijk. Klanten konden zelf bijvoorbeeld geen wijzigingen aanbrengen. Dat was onhandig en kostte ons veel tijd. Met het nieuwe programma is dat geen enkel probleem meer. Zij kunnen de veranderingen voortaan zelf doorvoeren. Dat scheelt ons flink wat tijd”, laat de tankstationhouder weten.

Klanten kunnen zelf online hun tankpassen aanvragen en blokkeren, digitaal facturen inzien en transacties behouden. Relou: “De facturen worden per email verstuurd. Deze zijn bovendien altijd terug te vinden in het systeem. Het kwijtraken van overzichten, wat met de oude papieren facturen nog wel eens een probleem was, behoort daardoor tot het verleden.”

Soepele overgang

Er kwamen bij de tankstations weinig vragen binnen over de nieuwe passen en het nieuwe systeem dat erachter zat, vertelt Relou. Een klein aantal klanten gaf aan toch graag de papieren factuur in de bus te krijgen. “Nog niet iedereen heeft email. En sommige mensen willen niet alle post digitaal binnenkrijgen. Daar moet je rekening mee houden. Voor die kleine groep maken we uiteraard graag een uitdraai”. Inmiddels zijn alle klanten overgeschakeld en loopt alles op rolletjes, merkt Relou. “De overgang is heel soepel gegaan. Klanten kunnen nu de vruchten plukken van de voordelen van het nieuwe systeem. En – niet onbelangrijk – ook voor onszelf werkt dit stukken prettiger.”

Lees ook:

AVIA start samenwerking met ICASA voor afhandelen kaarttransacties

$
0
0

AVIA gaat voor het verwerken van kaarttransacties samenwerken met ICASA. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. De tankstationketen zal gebruikmaken van het XPetro Authorization platform, dat in de vorm van een cloudoplossing wordt aangeboden. Beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan voor de komende vijf jaar. Het nieuwe platform moet rond de zomer in de lucht zijn.

De samenwerking betekent volgens AVIA een modernisering van de gebruikte onderliggende platformsoftware. Ook ontstaat de mogelijkheid om in de toekomst nieuwe diensten toe te voegen aan de AVIA-tankpassen en het gebruik van de diensten beter te analyseren. Daarnaast wordt een vergaande integratie nagestreefd met het AVIA loyalty-platform dat op dit moment vernieuwd wordt. “Wij zijn verheugd met de samenwerking, omdat beide partijen elkaar echt iets te bieden hebben”, legt Laurens Gräper van AVIA Nederland uit. “AVIA is een belangrijke speler in de Nederlandse markt en ICASA maakt het voor ons mogelijk om de volgende stappen te zetten.”

Actueel overzicht tankpassen

Voor ICASA, dat al oplossingen aanbiedt in tien landen, betekent de nieuwe samenwerking een belangrijke uitbreiding van de activiteiten in de Nederlandse en de Hongaarse markt. Komende tijd wordt onderzocht of er in het internationale AVIA-netwerk verder uitgebreid gaat worden. “De XPetro Authorization omvat het online en real-time vastleggen, autoriseren, beheren en verwerken van transacties en kaarten”, legt Rudi Bollen van ICASA. “Alle transacties worden doorgestuurd naar onze autorisatieserver, die een realtime verbinding heeft met XPetro. Voordeel is dat zowel kaartuitgevers als kaarthouders altijd met de meest recente gegevens werken en een actueel overzicht van de tankpassen hebben.”

Lees ook:

BP/Aral en Total gaan elkaars tankpassen in Europa accepteren

$
0
0

BP en Total gaan de tankpassen van elkaar in een groot aantal landen in Europa accepteren. Dat hebben beide partijen bekendgemaakt. Dit betekent dat de kaarten van BP/Aral en van Total voortaan bij nog eens vierduizend tankstations gebruikt kunnen worden.

De tankpas van BP/Aral zal bij tanklocaties van Total in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg en Polen geaccepteerd worden. De Total Card kan voortaan ook bij tankstations van BP in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland en Polen gebruikt worden om af te rekenen.

In 29 landen

“Dankzij deze uitbreiding kunnen BP/Aral-klanten voortaan terecht bij meer dan 22.000 tankstations in 29 landen”, vertelt Guy Moeyens van BP. Er kan bij BP gekozen worden voor drie verschillende tankpassen. Naast de BP/Aral-pas, die internationaal gebruikt kan worden, zijn ook de BP Komfort (voor kleine ondernemingen) en BP Plus passen (voor nationaal gebruik) beschikbaar.

“Met deze uitbreiding zijn we in staat om aan de behoeften van onze professionele klant tegemoet te komen en ons aanbod in Europa te completeren. Het draagt bovendien bij aan een belangrijk doel van Total Groep om klanten zo goed mogelijk te helpen en een partner in mobiliteit te worden” aldus Benoît Luc van Total.

Lees ook:

IDS: Nul gevallen pasfraude of skimming met nieuwe tankkaart

$
0
0

De veiligheidsmaatregelen die IDS met de contactloze tankpassen voor trucks heeft genomen, werpen hun vruchten af. Sinds de invoering van de kaart anderhalf jaar geleden, hebben zich geen gevallen van betaalpasfraude of skimming voorgedaan, laat het bedrijf weten. IDS is onderdeel van Q8 (Kuwait Petroleum Corporation). In totaal kan deze tankpas op zeshonderd locaties in Europa gebruikt worden.

De tankkaart is dankzij een ingebouwde chip onmogelijk te kopiëren, vertelt Vincenzo Maniaci, directeur van Q8 Global. De pas is uitgerust met RFID-technologie en een realtime autorisatie voor iedere transactie. “Brandstof blijft een aantrekkelijk product voor fraudeurs. We zijn er dan ook trots op dat er, sinds de nieuwe tankpas, geen gevallen van kaartfraude meer zijn bij IDS.”

Preventie

Vervalsing is volgens Maniaci onmogelijk. “Omdat je de pas niet kan kopiëren en criminelen er technisch niets mee kunnen doen.” Daarnaast heeft IDS een gespecialiseerd fraude-opsporingsteam in dienst dat 365 dagen per jaar verdachte transacties monitort. “Onregelmatigheden worden uitgebreid onderzocht en er is nauw contact met internationale politiediensten.”

Naast veilige kaarten biedt IDS een aantal slimme maatregelen voor veilige transacties op zeshonderd Europese stations en een volledige controle over de tankpassen. Klanten kunnen online, via het overzichtelijke kaartmanagementsysteem iAccount, al hun truck- en chauffeurs-tankpassen volledig in realtime beheren en instellen. Transacties, creditinformatie, prijzen en netwerkinformatie zijn daarbij eenvoudig in te zien. Grotere klanten kunnen onderaannemers duidelijk groeperen en structureren.

Lees ook:

MultiTankcard sluit contract met International Car Lease Holding

$
0
0

MultiTankcard (MTc) heeft een overeenkomst afgesloten met International Car Lease Holding (ICLH) uit Tilburg, bekend van onder meer Van Mossel, J&T en DirectLease. De Noord-Brabantse onderneming zal ook de komende jaren zijn tank- en mobiliteitsfunctionaliteiten afnemen van de aanbieder van mobiliteitspassen.

Volgens René Schilders, operationeel directeur van ICLH, zoeken ondernemers en particulieren geen tankpas meer, maar gemak en flexibiliteit. “MTc biedt diensten en producten die precies aansluiten bij onze wensen. Daarnaast zijn we zeer te spreken over de kwaliteit van dienstverlening. Als een van de eersten in de sector was MTc klaar voor AVG, de nieuwe Europese privacywetgeving.”

Eerder dit voorjaar sloot MTc al een langjarige overeenkomst met Terberg Leasing, ook een prominente speler op de leasemarkt. MTc kwam eerder met de lancering van MoveMove, een pas die ondernemers en kleinere bedrijven meer flexibiliteit geeft bij hun manier van reizen. Daarmee kan gekozen worden voor tanken, parkeren en carwash, maar ook voor OV, fiets of taxi.

Lees ook:


MultiTankcard sluit overeenkomst voor tankpassen met Arval

$
0
0

Leasemaatschappij Arval Nederland en MultiTankcard hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor het gebruik van tankpassen. Eerder dit jaar sloot de aanbieder van mobiliteitspassen al langjarige contracten af met een aantal andere prominente spelers op de leasemarkt, waaronder International Car Lease Holding en Terberg Leasing. 

Het leasebedrijf, gevestigd in Houten, blijft gebruikmaken van de (tank)passen van MTc. Meerjarige overeenkomsten komen in de sector weinig voor, vertelt Patrick Roozeman, directeur van MTc. “Daarom zijn we er extra trots op onze lange relatie met Arval, die teruggaat naar 1989, op deze wijze te bestendigen en tegelijkertijd waar mogelijk uit te breiden met nieuwe mobiliteitsfunctionaliteiten.”

Tanken, wassen, parkeren

Roozeman ziet het meerjarige partnerschap met Arval daarnaast als een bevestiging van de ingeslagen weg. Volgens hem gaan leasebedrijven steeds vaker voor vernieuwing en maken ze daarin bewuste keuzes. Een richting die MTc ook heeft ingezet. “Ik voorspel dat de klanten van Arval daar nog veel plezier aan gaan beleven, want de invulling van mobiliteit wordt steeds concreter.”

MultiTankcard, gevestigd in Hoofddorp, is een van de grootste aanbieders van mobiliteitspassen in Nederland voor zzp’ers, mkb’ers, mobiliteitsmanagers en leasemaatschappijen. Het bedrijf biedt oplossingen voor alle vormen van zakelijk reizen en voor aanvullende diensten, waaronder tanken, parkeren, carwash en gebruik van het openbaar vervoer.

Lees ook:

Tankstations Fieten Olie toegevoegd aan netwerk XXImo-tankpas

$
0
0

Uitgever van Mobility Cards XXImo breidt zijn netwerk in Nederland uit met de tankstations van Fieten Olie. Met de toevoeging van de 33 Fieten Olie-stations, die in acht provincies liggen, is het netwerk van de tankpasaanbieder in de noordelijke helft van Nederland verder vergroot.

“Wij zijn enthousiast over deze uitbreiding die met name voor de XXImo-kaarthouders van boven de rivieren weer meer keuzemogelijkheden biedt, laat Patrick Bunnik van XXImo weten. “We blijven ons netwerk verder optimaliseren, ook in parkeren, taxi, openbaar vervoer, hotels, deelauto’s en -fietsen.”

Volgens Bunnik timmert Fieten Olie flink aan de weg. “Het bedrijf focust zich zowel op lage prijzen als op het uitbreiden van zijn netwerk, en dat gaat snel. Dat sluit perfect aan bij wat bedrijven op dit moment belangrijk vinden nu de prijs aan de pomp weer flink oploopt: kosten besparen zonder het de medewerker moeilijk te maken door een klein netwerk ter beschikking te stellen.”

Voordelige keuze

Richard Fieten van de tankstation-onderneming is enthousiast over de samenwerking. “Gemak dient de mens en met de mobiliteitskaart van XXImo profiteren kaarthouders van goedkoop tanken, een eenvoudige administratie en het gemak van de Milo-app. De Mobility Cards met XXImo-logo zijn voor ons een uitstekende aanvulling op de services bij onze tankstations.”

Fieten Olie kwam eind vorig jaar als voordeligste uit de bus in de Nationale Tanktest van de ANWB Kampioen, voor Sakko en Van den Belt. Het bedrijf uit het Drentse Hollandscheveld telt op dit moment 33 tankstations, waarvan vijf bemande locaties.

Lees ook:

BP en Total starten samenwerking voor acceptatie van tankpassen

$
0
0

BP en Total hebben een overeenkomst gesloten voor de wederzijdse acceptatie van elkaars tankpassen. Klanten van beide maatschappijen kunnen daardoor terecht bij meer dan 1100 tankstations in Nederland. Sinds vorige maand is het voor gebruikers van de tankkaarten al mogelijk om bij al deze locaties te betalen met beide passen.

“We gaan naast de reeds bestaande partnerschappen ook een samenwerking aan met BP voor het gebruik van hun kaarten bij onze stations en andersom. Daarmee kunnen klanten met hun pas terecht op een groeiend aantal stations in Nederland en vergroten we onze service nog verder”, aldus Geert Houbrechts, directeur retail bij Total eerder in TankPro Magazine.

Klanten kunnen voortaan met hun BP Tankpas snel en eenvoudig brandstof afrekenen bij Total-tankstations. Omgekeerd worden tankpassen van Total ook bij BP-stations geaccepteerd. Dat maakt het leven er voor de klant onderweg nog wat prettiger op. Omrijden is daardoor minder vaak nodig. Ook in omringende landen zijn beide maatschappijen overigens een samenwerking met elkaar aangegaan. Alle brandstofkosten komen voor de klant op een overzichtelijke verzamelfactuur te staan.

Lees ook:

Locase verdubbelt klantenbestand door overname Yoonison-card

$
0
0

Locase neemt de Yoonison-card over van Mybility, het bedrijf dat tot voor kort bekendstond onder de naam MultiCard. Door de overname verdubbelt het klantenbestand van Locase en verstevigt het zusterbedrijf van Lodder Software zijn positie als kaartleverancier in de petrolbranche. Op dit moment verwerkt Locase zo’n 5.500 (internationale) kaarttransacties per dag.

“We blijven beide doen waar we goed in zijn. Mybility produceert de passen, wij bieden het online kaartplatform en nemen de codering van de tankkaarten over”, vertelt Erno Lusse van Lodder Software. “Voor Mybility-klanten biedt de samenwerking voordelen doordat ze gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van ons online kaartplatform.”

Locase gaat de bijbehorende ISO-range toevoegen aan haar online kaartplatform. Alle klanten van Mybility krijgen daardoor de mogelijkheid gebruik te maken van het online kaartplatform van Locase, met behoud van de bestaande passen. De komende 3 jaar zal Mybility de fysieke tankpassen voor Locase produceren.

Lodder ontwikkelt onder meer de mogelijkheid om prepaid-tegoeden op de kaarten te laden en gebruikers kunnen doorstromen naar andere tankstationketens. Alle Lodderkaart-klanten krijgen een webportal in huisstijl, waarmee de eindklant zelf zijn kaarten kan beheren. Op korte termijn verandert er voor bestaande klanten niet veel, laat het bedrijf weten. De transitie vindt geleidelijk plaats. Locase neemt met alle klanten contact op om de nieuwe mogelijkheden van de Yoonison-card te bespreken.

Acceptatie LodderCard begin volgend jaar uitgebreid naar 2000 locaties

$
0
0

Gebruikers van de LodderCard kunnen voortaan op een nieuwe website direct zien waar in de omgeving de tankpas geaccepteerd wordt. lnmiddels zijn er meer dan duizend tankstations in Nederland, België en Duitsland waar de kaart gebruikt kan worden. De verwachting is dat dit aantal stijgt naar zo’n tweeduizend locaties in het eerste kwartaal van 2020.

De LodderCard is een product van Locase, het zusterbedrijf van Lodder Software, dat de tankpassen uitgeeft. Locase startte in 2017 met de uitgifte van de tankpassen en heeft in korte tijd een positie verworven als een van de grotere tankpasleveranciers in de petrolbranche. Het aantal tankstations waar de pas geaccepteerd wordt, stijgt snel, vertelt Erno Lusse, CEO van Locase en Lodder Software. “De verwachting is zelfs dat we in het eerste kwartaal op zo’n 2.000 tankstations actief zullen zijn: meer dan 1.400 in Nederland, 300 in Duitsland, 300 in België en een aantal in Luxemburg.”

De nieuwe website www.loddercard.com laat de locaties zien waar de pas nu al wordt geaccepteerd en locaties die binnenkort worden aangesloten. Op dit moment ontwikkelt Lodder de mogelijkheid prepaid-tegoeden op de tankpassen te laden. Ook is er een webportal waarmee kaartuitgevers het ‘doorstromen’ naar andere tankstationketens zelf kunnen activeren en instellen.

Eerste kennismaking

Tijdens de onlangs gehouden Tankstation Vakbeurs in Houten konden professionals uit de petrolbranche alvast kennismaken met de navigatietoepassing. “Het was voor veel van hen heel verrassend te zien hoe ver we al gekomen zijn.” zegt Lusse. “En door de vele stations is er altijd wel een tanklocatie in de buurt waar zij ook zouden kunnen doorstromen.”

De LodderCard werkt niet alleen geïntegreerd met de logistieke en administratieve software van Lodder, maar ook met die van andere backoffice-leveranciers. Volgens Lusse maakt dat de tankpas aantrekkelijk voor veel partijen. “Bovendien blijven we ontwikkelen en innoveren. En van die nieuwe toevoegingen profiteren alle gebruikers.”

Lees ook: 

Viewing all 67 articles
Browse latest View live